Een goedkope WordPress website laten maken

Vele startende ondernemers willen graag een goedkope WordPress website laten maken. Dit is natuurlijk niet zo vreemd, daar de kosten al snel oplopen bij het starten van een onderneming. Door te zoeken via een zoekmachine naar goedkope WordPress websitebouwers, zul je erachter komen dat er nogal wat te kiezen valt.

Er zijn vele webdesign bedrijven welke verschillende prijsconstructies hanteren, waardoor een keuze maken als leek erg moeilijk wordt. In dit artikel zal ik je een aantal tips geven waar je op dient te letten bij het laten maken van een WordPress website.

Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Websitebouwers weten dat er veel mensen het liefst een zo goedkoop mogelijk professionele website willen laten maken. Hierdoor adverteren ze met zo laag mogelijke prijzen, maar helaas blijkt het soms bij nader inzien toch een hogere prijs te zijn dan gedacht.

  Dit komt doordat sommige websitemakers prijsconstructies gebruiken waarbij de klant per maand een “X” bedrag betaald. De eerste maand denk je een goedkope WordPress website te hebben, maar bekijk je het over een aantal maanden of een jaar, dan blijkt het toch een behoorlijk dure website te zijn. Vaak is het ook alleen maar mogelijk om zo'n website per jaar af te nemen, zodat het bedrijf zeker is van de hogere inkomsten.

  Een website laten maken in de vorm van een abonnement is dan ook niet iets om aan te raden. Naast dat je vaak een stuk meer betaald, blijf je ook “vastzitten” aan het bedrijf. Je huurt namelijk eigenlijk een website en het is niet je bezit.

  Door een WordPress website te nemen heb je juist de luxe dat je zo kunt overstappen van webdesign en hosting bedrijf. Deze luxe heb je dus niet als je een abonnement hebt afgesloten. Wil je dan naar een ander bedrijf, dan kan deze weer helemaal van start beginnen.

  Wat is een goede prijs voor een goedkope WordPress website?

  Een “WordPress website” is een erg breed begrip, de verschillen in de websites is namelijk erg groot. Zo is het dan ook niet met 1 bedrag te zeggen wat goedkoop is en wat duur. Zo kan een professionele bedrijfswebsite van € 10.000.- toch nog goedkoop zijn. Hierbij een aantal voorbeelden en richtprijzen:

  1. Een bedrijfswebsite gemaakt met een bestaand basis thema met enkele standaard functies. Een groot aantal websites op het internet maken gebruik van deze basis thema’s, omdat met deze thema’s het voordeligst websites gemaakt kunnen worden. Doordat de basis vooraf al gemaakt is, blijft de prijs laag. Hierbij kun je denken aan goedkope website met prijzen tot zo’n € 300,00 voor een website bestaande uit 5 pagina’s.
  2. Een bedrijfswebsite met een geheel eigen design, zonder gebruik te maken van een bestaand thema en vaak met verschillende functies. Doordat men een stuk langer bezig is, zal de prijs van dit soort websites ook een stuk hoger liggen. Zo zal je voor een website met maar 1 pagina al snel €350,- kwijt zijn en kunnen prijzen voor een website bestaande uit 5 pagina’s zomaar van €1500,- tot €6000,- oplopen. Bij dit soort websites hangt de prijs vooral af van de tijd dat men er mee aan het werk is. Worden er veel veranderingen doorgegeven, dan zal de prijs hier ook naar zijn. Met €1500,- voor een maatwerk website met 5 pagina’s zal je dan ook aan de goedkope kant zitten.
  3. Een grote maatwerk website met speciale techniek. Wil je een geheel eigen design en ook nog verschillende ingewikkelde functies op je website, dan gaat de tijd dat men met de website bezig is al snel omhoog. Naast dat de tijd betaald dient te worden, dient er ook betaald te worden voor de kunde. Het kan dan ook zomaar zijn dat een website goedkoop is terwijl de prijs €10.000,- is. Voor het laten maken van dit soort maatwerk websites is het dan ook verstandig om bij meerdere bedrijven te informeren met jouw exacte wensen. Hierdoor kun je zelf bepalen wat goedkoop is.

  De hierboven genoemde richtprijzen zullen je al iets op weg helpen om een keuze te maken. Het is echter wel van belang om er op te letten wat er geleverd wordt. Zo komt het nogal eens voor dat er geadverteerd wordt met mooie maatwerk websites met een geheel eigen design, terwijl er toch een basis thema gebruikt wordt. Ook komt het voor dat er websites opgeleverd worden voor een laag bedrag, welke een erg lange laadtijd hebben. Waardoor bezoekers afhaken en de website minder goed zichtbaar zal zijn in zoekmachines.

  Hierdoor lijkt het dat je goedkoop bent, maar betaal je uiteindelijk toch te veel. Het is dan ook verstandig om na te vragen of het om een geheel eigen design gaat en van welke software ze gebruikmaken.

  Welke website is voor mij geschikt?

  Hoe voordelig het voor jou zal zijn om een bedrijfswebsite te laten maken hangt dus sterk af van wat voor website je wilt. Veel ondernemers met een midden of klein bedrijf zullen uitstekend uit de voeten kunnen met een website welke gemaakt is door gebruik te maken van een basis thema.

  Ondanks dat meerdere websites deze basis gebruiken, zullen ze er toch anders uitzien. Bezoekers zal het dan ook niet zo snel opvallen dat er een gelijkende website is. Door het gebruik van andere teksten, kleuren en afbeeldingen krijgt een website toch zijn unieke uitstraling.

  Heb je specifieke design wensen en dienen er verschillende uitgebreide functies op de website aanwezig te zijn. Dan dien je in de meeste gevallen te gaan voor een maatwerk website.

  Zorg hierbij dat je duidelijk in beeld hebt wat je eisen zijn, zodat je verschillende bedrijven kunt benaderen. Tijdens gesprekken zal het duidelijker worden welke mogelijkheden er zijn en wat hiervan de kosten zijn.

  Waar moet een website aan voldoen

  Voordat je een WordPress website laat maken, is het wel handig om te weten waar een website aan dient te voldoen. Hieronder een aantal punten welke van belang zijn bij het laten maken van een website anno 2021:

  1. Is de website snel? Op bijvoorbeeld https://tools.pingdom.com/ kun je nagaan of de laadtijd van de website vlot is. Heb je een website voor het Nederlandse publiek, dan dien je te testen vanuit Duitsland of Engeland. Een website onder de 2 seconde laadtijd is oké, maar liever richting of onder de 1 seconde.
  2. Maakt de website gebruik van software waardoor je aan het bedrijf vastzit? Het kan voorkomen dat men WordPress gebruikt, maar ombouwen tot een “eigen CMS” waardoor je afhankelijk blijft van het bedrijf.
  3. Is de website geschikt voor mobiel verkeer? Er zijn steeds meer mensen die voornamelijk hun mobiele telefoon gebruiken om je website te bezoeken. Het is daardoor erg van belang dat je website ook goed wordt weergegeven op kleinere schermen zoals een telefoon of tablet.
  4. Goede beveiliging door middel van een SSL-certificaat. Een website is dan te bereiken over https inclusief een slotje in plaats van http. Dit is niet alleen belangrijk voor de bezoekers, maar ook voor de mogelijkheden om goed gevonden te worden in de zoekmachines.
  5. Geoptimaliseerd voor zoekmachines. Hierdoor zal de website beter in de zoekmachines gevonden worden.
  6. Een gebruiksvriendelijke website welke snel en duidelijk is, zal ervoor zorgen dat bezoekers snel kunnen vinden waar ze naar opzoek zijn. Dit voorkomt irritaties en bevorderd de conversies.
  7. Duidelijke opvallende knoppen naar pagina’s waar je het liefst bezoekers op ontvangt. Deze knoppen welke afsteken tegenover de rest van de website, zijn voor het ook wellicht niet zo mooi. Maar voor de aantallen conversies zijn ze zeer belangrijk.

  Meer informatie in het artikel: Waar moet een goede website aan voldoen.

  Links kopen of ruilen? Neem vrijblijvend contact op:

  Scroll naar boven