Een nieuwe website laten maken of zelf bouwen?

Een nieuwe website laten maken of juist zelf een website bouwen? Dit is een vraag die bij vele mensen opkomt als ze voor zichzelf beginnen en een nieuwe website nodig zijn. Tegenwoordig kun je bij verschillende diensten met gemak zelf een website bouwen, waar ook veel reclame voor gemaakt wordt. Hierdoor zijn steeds meer mensen zich ervan bewust dat er ook andere mogelijkheden zijn dan een websitebouwer in te schakelen. Maar is zelf een website bouwen wel de juiste keuze is de grote vraag. Hierop zal ik je een kort en een uitgebreid antwoord op geven.

Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Gratis websitebouwers zijn vaak geen goed idee (hobby websites uitgezonderd). Om een goede website te maken zul je bij de gratis websitebouwers, gebruik moeten maken van de extra opties welke betaald zijn. Vaak zijn de kosten van een WordPress website lager in vergelijking met de websitebouwers. De kosten kunnen onder de €60,00 per jaar liggen voor een domeinnaam en goede snelle hosting.

  Heb je iets meer geld dan tijd te besteden? Dan is het verstandiger om een professionele WordPress website te laten maken door een webdesign bedrijf of nog beter door ons. Deze heb je al vanaf eenmalig €125,- ex. btw en € 5,- ex. btw per maand voor de domeinnaam en hosting.

  Het uitgebreide antwoord:

  Een gratis online websitebouwer gebruiken

  De websites zien er mooi uit en het kost inderdaad niets om er mee te starten. Ze zijn dan ook ideaal als je een kleine hobbywebsite wilt maken. Wil je een bedrijfswebsite welke groter wordt dan een paar pagina's, dan is een "gratis websitebouwer geen goede keuze.

  Waarom een gratis website maker geen goede keuze is

  Gratis blijkt helaas niet helemaal gratis te zijn als je iets meer wilt dan een aantal pagina's.  Al snel zal je doorkrijgen dat de reclames en hosting ergens van betaald moeten worden. Namelijk door mensen die bezig zijn met hun website en erachter omen dat er een aantal cruciale aspecten ontbreken bij de gratis versies.

  Uiteraard is het wel mogelijk om deze erbij te bestellen, hierdoor ben je vaak meer geld kwijt dan bij een WP-website. Per websitemaker verschilt het wat ze te bieden hebben, maar in grote lijnen komt het op hetzelfde neer. Om een kwalitatieve professionele website te maken dien je gebruik te maken van de betaalde opties.

  Waar ontbreekt het (vaak) aan bij de gratis website makers

  1. Er worden reclames getoond van andere bedrijven. Dat is geweldig voor je concurrent die voor een paar cent jouw potentiele klanten naar zijn website kan trekken. Ook kan het zo zijn dat er producten of diensten op jouw website gepromoot worden waar je totaal niet achterstaat. Potentiele klanten kunnen zo denken dat jij iets met deze diensten of producten te maken hebt.
  2. Afhankelijk zijn van het platform waar je bij zit. Het is voorgekomen dat voor altijd gratis, toch niet altijd voor niks blijkt te zijn. Of dat prijzen veranderen, ten nadele van jouw portemonnee. Erg vervelend als je net tijd hebt besteed om een mooie website te bouwen.
  3. Je krijgt geen eigen domeinnaam. In plaats hiervan krijg je een sub domeinnaam zoals bijvoorbeeld jouwwebsitenaam.wix.com. Niet makkelijk te onthouden en zeker niet professioneel.
  4. Je website zal niet zo snel zijn. De tijd dat de website er over doet om te laden is zeer belangrijk. Bij trage websites klikken mensen weg voordat de website geladen is. Ook word je erdoor benadeeld door de zoekmachines, waardoor je minder bezoekers zult ontvangen. Een gratis website is vaak al trager dan andere opties, maar je zult het echt merken als de website meer bezoekers krijgt.
  5. Niet zo veel schijfruimte. Je kunt vaak maar een aantal pagina's maken. Wil je grote foto's of een filmpje gebruiken dat zit je al snel aan de max.
  6. Geen of beperkt gebruikmaken van websitestatistieken. Door je website statistieken goed bij te houden zal je een mooie bron van informatie kunnen vergaren. Zo zou je kunnen bekijken welke producten vaak bekeken, maar niet gekocht worden. Waar bezoekers vandaan komen of juist bij welke pagina ze weggaan. Welke bezoekers een offerte opvragen of waar ze juist "blijven hangen" op je website. Dit zijn zo maar een aantal statistieken die handig kunnen zijn, maar er zijn er vele meer.
  7. Beperkt qua design van de site. Vaak blijken de mooiere ontwerpen toch geld te kosten.
  8. Extra opties kosten geld. Deze opties zijn eigenlijk vanzelfsprekend voor een beetje bedrijfswebsite. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de mogelijkheid voor zoekmachine optimalisatie, snelheid, een contactformulier, een slider of juist een tabel. Het zijn meestal de standaarddingen die men vaak wil hebben bij een zakelijke website, waar ze geld voor vragen. Handig gedaan door ze, maar vervelend als je er pas later achter komt.
  9. Lastiger om hoog in Google te komen. Door de beperkte mogelijkheden qua zoekmachine optimalisatie op de website en de laadtijd. Zal het lastiger zijn om hoog in de zoekmachines te komen.
  10. Beperkte support en ondersteuning. Pas als je geld gaat betalen zal je goede en snelle support krijgen.
  11. Geen eigen e-mail. Een e-mailadres zoals bijvoorbeeld info@jouwwebsite.nl is niet mogelijk zonder ervoor te betalen.

  Is er dan helemaal niets goeds aan de online zelf websitemakers?

  Online websitemakers hebben zeker ook voordelen...

  Ze zijn net iets makkelijker in gebruik, stap voor stap kun je een website creëren.

  Geen omkijken naar updates. Deze dien je bij WordPress wel in de gaten te houden. Uiteraard kun je dit uitbesteden.

  Geen webdesign bedrijf nodig, maar wel support voor de betalende kanten.

  Eind oordeel over gratis website makers

  Zoals al vermeld zijn ze ideaal voor een hobby website, maar kost het je al snel geld als je iets professioneels wilt hebben. Dit is ook niet vreemd, daar hosting en een domeinnaam niet gratis zijn. Het zal op de één of andere manier betaald moeten worden, samen met de winst die ze willen maken.

  Besluit je om te gaan betalen voor de extra opties, dan zul je erachter komen dat dit vaak meer is dan dat je voor een professionele WordPress website kwijt zou geweest zijn. Tevens zit je aan het bedrijf vast en kun je niet bij ze weg als je iet meer tevreden bent over hun dienstverlening. Met een WordPress website kun je overal terecht en heb je enorm veel mogelijkheden.

  Zelf een WordPress website maken is niet zo moeilijk

  Reclames van "gratis" website makers doen anders vermoeden. Maar in werkelijkheid is het maken van een WordPress website niet veel moeilijker dan het maken van zo's gratis website. Het internet staat vol met handleidingen over hoe je een WordPress website maakt. Wij zullen ook zo'n handleiding maken zodat je deze website in de toekomst niet meer hoeft te verlaten ;).

  Het is niet voor niets dat meer dan 33% van alle websites een WordPress website is. Het aandeel WordPress websites is nog groter als je gaat kijken naar websites welke met een content managementsysteem zijn gemaakt in plaats van pure code. Dan blijkt WordPress meer dan 60% van de tijd gebruikt te worden. Denk hierbij niet alleen aan kleine MKB-websites, maar ook websites van multinationals zoals BBC America, MTV News en Sony Music zijn met WordPress gemaakt.

  De kosten van een zelfgemaakte WordPress website

  WordPress is dus een uitstekende keuze om een website te maken. Het mooie is dat WordPress gratis te gebruiken is, met vele opties in de vorm van templates (thema's)en stukjes code in de vorm van plugins. Het enige wat betaald dient te worden is een domeinnaam en hosting. Deze kosten bedragen voor een niet al te grote website zo rond de €5,00 per maand. Voor dit lage bedrag heb je echter veel vrijheid en het gemak van WordPress.

  Een WordPress website laten maken

  Ondanks dat het goed mogelijk is om zelf een WordPress website te maken, zijn er toch veel mensen die ervoor kiezen om deze te laten maken. Daar het vaak erg weinig geld kost om een website te laten maken. In vergelijking van de tijd die je er zelf aan kwijt zal zijn.

  Voordelen van het laten maken van een nieuwe website

  1. Veel keuze uit website makers. Er zijn veel bedrijven die WordPress websites maken. Zo kun je zelf uitzoeken welke websitebouwer bij jou aansluit qua service en prijs.
  2. Tijdwinst. Je bent er zelf geen tijd aan kwijt. Vaak kan een website al binnen 48 of zelfs 24 uur opgeleverd worden.
  3. Premium website. Webbouwers zijn vaak in het bezit van betaalde thema's en plugins binnen WordPress. Waardoor je een nog beter presterende website zult hebben. (Uiteraard kun je deze thema's en plugins ook zelf aanschaffen, maar vaak ben je dan duurder uit.)
  4. Veel websitebouwers zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Hierdoor zal je website snel, veilig en geoptimaliseerd zijn voor bezoekers.
  5. Veel websitebouwers weten hoe een website in elkaar moet zitten voor optimale zoekmachine rankings ook wel SEO genoemd.

  Eind oordeel

  1. Veel keuze uit website makers. Er zijn veel bedrijven die WordPress websites maken. Zo kun je zelf uitzoeken welke websitebouwer bij jou aansluit qua service en prijs.
  2. Tijdwinst. Je bent er zelf geen tijd aan kwijt. Vaak kan een website al binnen 48 of zelfs 24 uur opgeleverd worden.
  3. Premium website. Webbouwers zijn vaak in het bezit van betaalde thema's en plugins binnen WordPress. Waardoor je een nog beter presterende website zult hebben. (Uiteraard kun je deze thema's en plugins ook zelf aanschaffen, maar vaak ben je dan duurder uit.)
  4. Veel websitebouwers zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Hierdoor zal je website snel, veilig en geoptimaliseerd zijn voor bezoekers.
  5. Veel websitebouwers weten hoe een website in elkaar moet zitten voor optimale zoekmachine rankings ook wel SEO genoemd.

  Links kopen of ruilen? Neem vrijblijvend contact op:

  Scroll naar boven