10 redenen waarom een website nodig is als bedrijf

Waarom een website nodig is vragen steeds meer mensen zich af. Met de gedachte dat het promoten van je bedrijf ook via social media mogelijk is. Terwijl er (onterecht) gedacht wordt dat een website laten maken erg duur is en weinig voordelen heeft. Daarom hierbij een aantal voordelen als je besluit om een website te laten maken.

Inhoudsopgave
  Add a header to begin generating the table of contents

  Social media accounts worden soms als alternatief voor een website genoemd. Het klopt dat je met social media accounts ook veel mensen online kunt bereiken. Maar het grote gevaar om volledig afhankelijk te zijn van een website van een ander bedrijf, is dat je er 0,0 zeggenschap over hebt.

  De eigenaar kan zomaar op een dag beslissen dat er bijvoorbeeld reclames van concurrenten op jouw pagina worden vertoond en op die van jouw klanten. Of nog erger dat jouw pagina niet meer is toegestaan. Met zo'n actie is in 1 klap jouw inkomstenbron weg en ben je niet meer vindbaar voor je klanten.

  Met je eigen plek op het web ben je zelf de baas over wat er op jouw website komt te staan. Je loopt dan ook niet het risico dat jouw “pagina” verwijderd wordt, zoals kan gebeuren bij social media platformen. Ook heb je met een eigen website geen last van reclame van je concurrenten.

  Social media accounts zijn zeker wel handig om klanten mee te werven. Maar zorg ervoor dat deze accounts jouw website promoten en niet andersom.

  Naast social media kan een verkoopkanaal zoals bol.com ook een goed alternatief lijken voor een eigen webshop. Ondanks dat je er gemakkelijk extra klanten kunt bereiken, doe je er goed aan om hier niet volledig afhankelijk van te zijn.

  Door gebruik te maken van zo'n verkoopwebsite geef je al jouw verkoop informatie gratis weg. Het bedrijf weet exact welke producten winst maken en je bent er niet zeker van of jouw verkoop account altijd zal blijven bestaan.

  De eigenaren van de betreffende website waar je op verkoopt, kunnen namelijk doen met de website wat ze zelf willen. Denk hierbij om bepaalde producten alleen zelf nog maar te verkopen, hun provisies te verhogen of zelfs partner accounts helemaal te weren van hun website.

   

  Waarom een website nodig is als bedrijf
  Met een eigen website ben je niet verplicht om te doen wat een andere website eigenaar wil.

  2. Een website is een goede informatiebron voor klanten

  Voor bestaande klanten is een website een erg handige informatiebron, waar alle informatie over jouw bedrijf te vinden is. Men gaat vaak ook via een zoekmachine opzoek naar een bedrijfswebsite als ze meer informatie willen hebben.

  Openingstijden, telefoonnummer, e-mailadres, bankrekening, welke diensten en producten je levert, maar bijvoorbeeld ook nieuwe aanbiedingen of meer informatie over het gebruik van je producten. Zijn zomaar een aantal dingen waar bestaande klanten naar opzoek zijn, als ze naar een bedrijfswebsite zoeken.

  3. Meer nieuwe klanten door een website

  Potentiële klanten zoeken vaak via een zoekmachine naar een product of dienst. Door als ondernemer in het bezit te zijn van een website, kun je veel zoekmachine bezoeker op je website krijgen.

  Dit zijn vaak mensen die specifiek opzoek zijn naar jouw product of dienst, waardoor je gratis je klantenkring kunt uitbouwen.

  4. Met een website kun je 24 uur per dag informatie geven

  Mensen willen graag informatie als ze ergens mee bezig zijn of eraan denken. Dit gebeurt vaak buiten werktijden, waardoor ze opzoek gaan op het internet. Met een website kan men 24 uur per dag en 7 dagen per week bij je terecht voor informatie of het maken van een bestelling.

  5. Een website straalt professionaliteit uit

  Men gaat er tegenwoordig vanuit dat een professioneel bedrijf een website heeft. Het is eigenlijk enorm ingeburgerd dat men denkt “ik kijk wel even op hun website”. Tevens is een website een visitekaartje welke een potentiële klant vertrouwen geeft en ervoor zorgt dat men voor jouw kiest in plaats van de concurrent.

  6. Met een eigen website heb je ook een professioneel e-mailadres

  Wanneer je een website hebt, samen met een eigen domeinnaam en hosting. Kun je e-mailadressen aanmaken waarbij de naam van jouw website in voorkomt. Bijvoorbeeld info@jouwtoekomstigewebsitenaam.nl of jouwnaam@jouwtoekomstigewebsitenaam.nl.

  Dit komt een stuk professioneler en vooral ook een stuk betrouwbaarder over dan een gratis e-mailaccount.

  7. Reclame maken via internet is eenvoudiger met een website

  Reclame maken via internet is vaak een stuk effectiever en goedkoper dan offline marketing. Online reclame maken werkt een stuk beter met een website. Waarop je alles kunt meten wat het beste werkt en welke kanalen de meeste inkomsten genereren.

  8. Een website vergroot je afzetgebied

  Potentiële klanten van over de gehele wereld kunnen jou online vinden. Je zult misschien denken dat het niet voor jou van belang is. Maar wat dacht je van mensen die gaan verhuizen naar jouw regio en opzoek zijn naar jouw diensten of producten?

  wereldbol met potentiele klanten
  Met een eigen website kan men jouw bedrijf overal ter wereld vinden.

  9. Gemakkelijk extra inkomsten generen door bijverkoop

  Met een website is het gemakkelijk om meer inkomsten te genereren met extra producten of diensten. Als mensen toch al op je website zijn, kun je gemakkelijk extra producten of diensten aanbieden welke gerelateerd zijn aan jouw kernzaken. Het mooie hiervan is zelfs dat je deze producten of diensten niet eens zelf hoeft in te kopen of hoeft aan te bieden.

  Er zijn mogelijkheden om geld te verdienen door mensen door te sturen naar producten en diensten van anderen. Dit wordt ook wel affiliate marketing genoemd, hierbij ontvang je een provisie bij een verkoop of een aanmelding.

  Tevens is het mogelijk om extra producten aan te bieden welke je op dropship basis verkoopt. Hierbij verkoop je een product welke je niet hoeft in te kopen of te verzenden. Je koopt het product namelijk pas als de klant heeft betaald. De verzending naar de klant wordt dan geregeld door het dropship bedrijf.

   

  10. Een alternatief verkoopkanaal

  Als jij normaal gesproken jouw producten verkoopt in een fysieke verkoop plaats, dan is het internet een mooi alternatief om erbij te hebben. Niet alleen spreek je een ander publiek aan, maar ook in de huidige corana crisis tijd zijn de internet verkopen enorm toegenomen. Door deze omstandigheden moesten vele ondernemers snel een nieuwe manier bedenken om te kunnen verkopen.

  Waarbij is gebleken dat online verkopen soms ervoor zorgde dat de winst nog hoger was dan voorheen. Denk hierbij aan restaurants die gingen thuisbezorgen, winkels die eerder geen webshop hadden of er nagenoeg geen aandacht aan schonken.

   

  Overtuigd door deze redenen waarom een website nodig is?

  Het mogelijk duidelijk zijn waarom een website nodig is als bedrijf en ondernemer zijnde. Het is een manier voor relatief weinig geld, veel klanten vertrouwen te geven en je klantenkring uit te bouwen. Een online visitekaartje waar jij mee kunt doen wat je wilt, zonder dat iemand anders die van je af kan nemen. Of er reclame bij kan posten van concurrenten.

  Nu zul je jezelf wellicht afvragen wat een website laten maken kost. Dat kun je nalezen in ons artikel: Een goedkope WordPress website laten maken. Maar je kunt ook direct contact met ons opnemen om te kijken wat voor website bij jouw bedrijf past. Wij maken op het moment website voor het zeer concurrerende tarief van €127,-.

  Is jouw budget erg klein en heb je meer tijd over dan geld? Dan hoeft dit geen probleem te zijn! Zelf een website maken is ook mogelijk. Tegenwoordig is het maken van een website namelijk redelijk eenvoudig met een beetje uitleg.

  Links kopen of ruilen? Neem vrijblijvend contact op:

  Scroll naar boven